top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRamona van Silfhout

Over wilde klanten, spekuk en simpel leven.

Hoe ik in een maand € 50.000 omzette! Create Wild Customers! De droomdoelenchallenge! Maak de perfecte salesfunnel! Leef je mooiste leven! Become a business rebel! 

Het is zaterdagochtend. Omdat allebei mijn mannen slapen heb ik een momentje voor koffie. En soms is het dan zo lekker - ok, verslavend - om gewoon even mooie plaatjes te kijken op Instagram. En ook gelijk even te checken wat ik gemist heb op facebook. Binnen tien minuten zijn mij op verschillende manieren gouden bergen, eindeloos succes, een echt gelukkig leven en minimaal 10.000 euro omzet per maand beloofd. Ik zucht en leg mijn telefoon weg en kijk om me heen. De ontbijttafel is een ravage en de speelgoedbak lijkt zelfstandig tot een explosie te zijn gekomen. En dat om half negen in de ochtend. 

Ik heb er al vaker over geschreven. Over Challenges. En over groots en meeslepend leven. En ik heb de laatste tijd ook hetzelfde geluid om me heen gehoord. Maar vandaag moet het er toch nog een keer uit. Want al dit meer meer meer heeft een bijzondere invloed op mij. Ik wil namelijk steeds minder. 

Oh ik zal niet ontkennen dat ik ook gevoelig ben voor mooie beloftes. Dat ook ik heb nagedacht over het maken van een online programma zodat ik pas echt veel mensen kan bereiken. Dat ook ik soms worstel en puzzel en me diep gefrustreerd afvraag wat de volgende stap moet zijn. Of het makkelijker kan.

Maar een paar weken terug, tijdens al dat geworstel, viel opeens een oorverdovend luid kwartje. 

Tijdens een training dit jaar heb ik mijn kernwaarden onderzocht en gevisualiseerd wat voor mij het aller allerbelangrijkste is in mijn leven. Gek genoeg kwam daar geen 10.000 euro omzet per maand of een horde wild customers uit. Alles wat ik wil is: simpel leven! Dicht bij de natuur. In liefde met mijn lieffies en met al mijn ontzettend fijne mensen om me heen. Met mijn handen wroeten in de aarden of tekenen op grote vellen papier. Frisse boswandeling maken en biertjes proosten bij de open haard. Aandachtig zijn en elk moment met mijn kleine BamBam in me opzuigen. Omdat de tijd zo ontzettend snel gaat en hij opeens al 1 jaar oud is. En ik ben bovendien heel blij en dankbaar met alle fijne lieven mensen in mijn praktijk. (En dat zijn thank god geen wild customers.) Ik hoef geen miljoenen omzet, ik hoef geen internationale nomaden carriere. Ik wil helemaal geen salesfunnel of online programma. Alleen al omdat ik na meer dan een uur achter mijn laptop eruit zie als een stuk aangeschoten wild. Ja echt. Ik wil ruimte en aandacht en natuur en de tijd om het leven voluit te leven. Zonder steeds weer door te moeten naar het volgende. Waarom ben ik dan zo op zoek naar meer als alles wat ik wil minder is? .... stilte ... Juist. 

En ja natuurlijk, voor wat ik belangrijk vind is ook gewoon inkomen nodig. En ja daarin is zakelijk slimme aandacht belangrijk. Bovendien wil ik nog heel lang hele mooie dingen blijven doen met Stille Verhalen. Maar ik heb twee keuzes: of ik stop al mijn energie in groei om te bereiken wat ik wil in het leven: simpel leven. Of.. ik ga gewoon simpel leven. De keuze is simpel toch? 

Ik schenk een koffie in, snijd een extra groot stukje spekuk af dat ik gisteren kocht. Kopen kon! De 'lazy country playlist' kabbelt door de woonkamer. Ik zie de ravage aan speelgoed en voel mijn hart gloeien van dankbaarheid. Dit is genoeg. Er is genoeg. Ik ben genoeg. 46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page