top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRamona van Silfhout

Laat me je de liefde leren.

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023

Bestaan er slakken op IJsland? Hoe ziet de dikste ter wereld er dan uit? Kun je babies maken zonder paren? En hoe groot is een potvis en de langste mens?

Er bestaat een eindeloze feitenstroom waar ik maar een deel van ken. Je honger naar nieuw is niet te stillen. En vaker dan me lief is geef niet ik, maar Google antwoord op alles wat je weten wilt. Wat is de beroemdste film die je ooit hebt gezien? Waar kom je uit als je precies hier naar de andere kant van de wereld graaft? Hoe zien zielen eruit? En wint vuur van ijs? Wat blijft er over als alles wat je weten wilt op het scherm bestaat? Wat kan ik je nog leren als ik in jouw ogen al lang niet meer alwetend ben?


Lief kind. Laat me je de liefde leren. Laat me je leren de schoonheid van de wereld te zien. Je schoenen uit en zand onder je voeten als het kan. Liefdevol te zijn, zomaar zonder reden. Ook als de ander het niet ontvangen kan.

Laat me je leren je niet te laten stoppen door de regen. Of door falen. Of verlies. Het opnieuw te proberen. Het op jouw manier te doen. Laat me je leren dat eenvoud rijkdom is. Dat grootsheid schuilt in een klein gebaar. Dat kado's fantastisch zijn, maar geen voorwaarde voor geluk. Laat me je leren eerlijk en open te zijn. Falen toe te geven. Sorry te zeggen. Te lachen vanuit je tenen. En de dag af te sluiten met een knuffel en een zuiver hart.

Laat me je leren wat ik van jou heb mogen leren. Dat het niet gaat om waar of hoe.

Dat het gaat om wie. Voor wie. Met wie. Zin te vinden in een leven in liefde met jezelf, voor de ander.


En als er ooit een dag komt dat ik je niets meer leren kan. Jij misschien alles en ik misschien niets meer weet. Lief kind. Blijf mij dan de liefde leren.375 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page