top of page

Kindjes in het licht 

Je hebt een kindje. Toch zijn er geen haartjes om aan te ruiken, geen plakkerige handjes tegen jouw wang en geen luiertjes om te verschonen. Je hebt een kindje, maar het is niet hier bij jou. 


Je bent een kindje verloren tijdens je zwangerschap of geboorte. Je had een miskraam of een vroeggeboorte. Of je hebt moeten kiezen voor het afbreken van je zwangerschap. Hoe ga je om met zo'n pril maar toch zo'n groot verlies? Hoe ga je om met alles wat je voelt? Wat als je omgeving niet goed weet hoe ze moeten reageren? Hoe krijg je weer vertrouwen in je lichaam? En hoe kom je hier samen met je (eventuele) partner goed doorheen? 

 

Kindjes in het Licht is een programma van drie avonden, voor vrouwen die, wanneer en op welke manier dan ook, een kindje verloren tijdens de zwangerschap. Het programma bestaat omdat ik geloof - en heb ervaren - dat het prille, rauwe en intense verlies kan bestaan in een vorm die ook liefde en zachtheid in zich draagt. 

 

Lees hier meer over het programma. 


Waarom dit programma? 
Toen ik zelf een kindje verloor tijdens mijn zwangerschap ben ik gaan voelen wat ik nodig had om hier weer bovenop te komen. Het delen van mijn verhaal, schrijven, rituelen, steeds weer stilstaan bij wat ik voelde, aandacht voor mijn lichaam en ook het - heel bewust - een plek geven van het kindje hebben mij mijn vertrouwen en veerkracht terug gegeven. Ik heb mogen ervaren dat het prille, rauwe en intense verlies kan bestaan in een vorm die ook liefde, kracht en zachtheid in zich draagt.


Over Stille Verhalen 
De kracht van het lichaam. Holistische gezondheid. Liefde. Leven vanuit eigenheid. En het ontdekken en ruimte geven aan de verhalen die je aan de buitenkant niet zijn. Het zijn de peilers waarop ik afgelopen tien jaar met Stille Verhalen gewerkt heb. Van massagetherapie tot systemisch werk en van workshops op het gebied van holistische gezondheid tot trainingen om je zelfhelend vermogen te ondersteunen en te verbinden met wie je in essentie bent. Mijn persoonlijke ervaring van het verliezen van een kindje tijdens de zwangerschap heeft me diep geraakt en veranderd. Het valt samen met alles waar Stille Verhalen voor staat. Ik ben dankbaar dat ik dit kan en mag inzetten voor voor alle kindjes die we niet kunnen leren kennen en hun mooie moeders die dit verlies 

blumenliebe.jpg
evie-shaffer-505136-unsplash.jpg
bottom of page