top of page

Reiki 1 

Wil je jezelf en anderen Reiki kunnen geven? 

 

​Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van je lichaam te ondersteunen, blokkades op te ruimen, je energie beter door te laten stromen en dichter bij jezelf te komen.

Alles en iedereen heeft levensenergie door zich heen stromen. Het is overal. 

Door het volgen van een Reiki training leer je opnieuw bewust te worden van deze natuurlijke en zuivere energie en hoe je deze krachtig in kunt zetten voor jezelf en anderen. Deze energie ondersteunt in het opheffen van blokkades op alle niveau's; zowel fysiek als geestelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Reiki brengt een proces bewustwording op gang en brengt je meer in contact met jezelf. 

 

Reiki kent drie graden, de eerste, tweede en derde graad. Elke graad staat voor een bepaalde manier van kennen en kunnen en werkt op verschillende niveaus door.

 

REIKI 1 (graad 1)
Tijdens een Reiki 1 training leer je om Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten. Je ontvangt het vermogen om jezelf en anderen te behandelen op lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, spanningsklachten etc. Hiervoor wordt je door middel van vier inwijdingen afgestemd op de Reiki energie. Je energiekanaal wordt als het ware uitgenodigd om weer goed door te stromen. En het is fijn om te weten dat jij het niet bent die energie geeft maar dat de energie door jou heen stroomt. Je leert de basisposities van een behandeling en je gaat op jezelf en elkaar oefenen. Er is ruim de tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast wordt uitgelegd wat (de oorsprong van) Reiki is. Centraal staat dat je de energie leert kennen en gaat ervaren en voelen wat het voor je kan doen.De dag:

We beginnen de dag met het intuitief trekken van een kaart met daarop een thema. Dit geeft een aanwijzing over wat er op dit moment in je leven aandacht nodig heeft. Daarna volgt de eerste inwijding van de reeks van in totaal vier inwijdingen. Hierna gaan we veel oefenen, op onszelf en op elkaar. Hierdoor leer je de energie kennen en gebruiken. Er is uitgebreid de tijd voor het uitwisselen van ervaringen en stellen van vragen. Gedurende de dag ontvang je ook informatie over de oorsprong en betekenis van Reiki. Tijdens het verloop van de cursus zul je meer in contact kunnen komen met je intuïtie en wie je werkelijk bent. Het proces van innerlijke groei wordt in werking gezet en je zult de energie voelen stromen. Aan het einde van de dag ben je in staat jezelf en anderen een volledige behandeling te geven. Je ontvang bovendien een erkend certificaat.Na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen en je de energie nog meer eigen maken. Je zult de stroom van innerlijke groei en heling sterker maken, en zullen meer blokkades opgeruimd kunnen worden. Na drie weken komen we weer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, te oefenen en de training af te ronden. Na minimaal drie maanden kun je doorgaan met Reiki 2. Informatie Reiki 1 training (eendaags)
Data : kijk in de reikiagenda voor de data van geplande cursussen. 

Kosten :  € 315,- inclusief uitgebreide lunch, cursusmateriaal, certificaat en de terugkomavond. En inclusief de videoserie 'Reiki Basics' met de basistechnieken en geleide meditaties. 
(Indien een cursus zakelijk gevolgd wordt is dit bedrag excl. BTW)

Aantal deelnemers   : min. 3 max. 6

 

Heb je een Reiki 1 cursus gevolgd en wil je je verder ontwikkelen in het werken met Reiki? 
Hier kun je meer lezen over Reiki 2. 

bottom of page